Skip to content Skip to footer

Wat is een bijgebouw?

Een bijgebouw is een extra gebouw bij of naast je woning. Het kan een vrijstaand gebouw zijn of een aanbouw. Een bijgebouw draagt hoe dan ook bij aan je woongenot. Je kunt zo’n gebouw bijvoorbeeld gebruiken als schuur om spullen op te bergen, maar ook als recreatiewoning of gastenverblijf. Je kunt er ook een theehuis of ‘mancave’ (letterlijk!) van maken en natuurlijk is het ook mogelijk om het bijgebouw als extra thuiswerkplek te gebruiken.

Een bijzonder bijgebouw in de tuin

Een bijgebouw kan een extra beleving geven aan je tuin, bijvoorbeeld een theehuis in een net aangelegde Japanse tuin. 

Waarom wil je een bijgebouw?

Als je al een bijgebouw hebt, dan past deze misschien niet meer bij je nieuwe tuin. BRUUD kan dan het bestaande gebouw aanpassen zodat het weer in de omgeving past. De omgeving wordt weer een beleving! 

Deze belevingsarchitectuur kunnen we bij BRUUD op het gehele bijgebouw of op een deel van het gebouw toepassen om zo een bepaalde sfeer toe te voegen. De sfeer kunnen we zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant van het bijgebouw toepassen.

Waarom is een bijgebouw een verrijking?

Een bijgebouw van BRUUD is niet zomaar een bijgebouw. Het gebouw wordt op maat ontworpen en gemaakt aan de hand van de wensen van onze opdrachtgever. We kunnen ook bestaande bouw aanpassen, zonder dat we de bestaande bouw hoeven slopen. De uitvoering is geheel afhankelijk van de locatie en de wensen van de opdrachtgever. Zo kunnen we desgewenst een waterval opnemen in het bijgebouw of verlichting realiseren.

Denk bijvoorbeeld eens aan een echte grot, waar je kunt relaxen en chillen in je eigen ‘mancave’!

Voor wie is een bijgebouw?

Inmiddels hebben we bij BRUUD al diverse bijgebouwen ontworpen en gerealiseerd voor verschillende Thermen en een bijgebouw gemaakt bij een vijver zowel met als zonder waterval en verlichting. Iedereen die zijn eigen sfeer en beleving wil creëren in zijn eigen tuin, kan dat doen met een bijgebouw van BRUUD, dat altijd een uniek en duurzaam object is.

Laatste bijgebouwen

Kabouter Piggelmee en zijn vrouw Tureluur woonden in een Keulse pot, waar zij heel gezellig koffiedronken en wensen mochten doen bij een tovervisje. Onze opdrachtgever had ook een wens: een plek waar zij haar hobby pottenbakken kon uitvoeren.

Zoutwaterbad laten maken

Samen met zijn familie was de opdrachtgever in een cenote grot geweest in Mexico. Een cenote is een krater, ontstaan door een meteorietinslag, waar water in gekomen is. Deze cenotes werden door de Maya’s gezien als doorgangen naar de onderwereld. Tegenwoordig zijn het natuurlijke zwembaden waarin iedereen wel een duik wil nemen.

Wat kost een bijgebouw?

Afhankelijk van de unieke wensen van de klant en de grootte van het bijgebouw, stellen wij een offerte op. Wij gaan altijd uitgebreid in gesprek met onze klanten om hun wensen te achterhalen. Daarna voorzien wij de wensen van onze klant van ons BRUUD-sausje en presenteren wij het ontwerp. Wil je weten wat we voor jouw bijgebouw kunnen betekenen?