Skip to content Skip to footer
Zoutwaterbad in een cenote grot

Samen met zijn familie was de opdrachtgever in een cenote grot geweest in Mexico. Een cenote is een krater, ontstaan door een meteorietinslag, waar water in gekomen is. Deze cenotes werden door de Maya’s gezien als doorgangen naar de onderwereld. Tegenwoordig zijn het natuurlijke zwembaden waarin iedereen wel een duik wil nemen.

OpdrachtgeverThermen Bussloo

Zoutwaterbad in een cenote grot

De opdrachtgever, Quality Wellnessresort Thermen Bussloo, staat bekend om zijn bijzondere faciliteiten en wij mochten daaraan een bijdrage leveren. Samen met zijn familie was de opdrachtgever in een cenote grot geweest in Mexico.

Een cenote is een krater, ontstaan door een meteorietinslag, waar water in gekomen is. Deze cenotes werden door de Maya’s gezien als doorgangen naar de onderwereld. Tegenwoordig zijn het natuurlijke zwembaden waarin iedereen wel een duik wil nemen.

Wegdrijven in een bijzondere omgeving

Bruud realiseerde al eerder projecten voor Thermen Bussloo: de opdrachtgever was op de hoogte van het vakmanschap van het team. In het eerste gesprek werd duidelijk dat het natuurlijke zwembad een zoutwaterbad zou worden met ‘sink-hole’ opening in het dak en bijbehorende beplanting. 

Een moodboard met schetsen, inspiratie en de ideeën van de klant

Nadat we de wensen en ideeën van de opdrachtgever hadden geïnventariseerd, maakten we een moodboard. Daarop hebben we verschillende plaatjes, schetsen en de wensen en ideeën van de klant bij elkaar gebracht. Aan de hand van het moodboard stemmen we met de klant af of we elkaar goed hebben begrepen.

De basis van deze projecten is een bouwkundige tekening. Daar wordt een BRUUD-sausje overheen gegoten en dat wordt dan weer uitgewerkt in ons animatieprogramma. Tijdens het maken van de animatie hebben we nog contact met de opdrachtgever om te zien of we nog zaken moeten aanpassen voor het installatiewerk.

De beleving van het bad is uniek en de uitstraling bijzonder. Voor verschillende producties is dit zoutwaterbad als decor gebruikt en de badgasten zijn altijd bijzonder lovend als ze hebben gefloat in de cenote: alsof je wegdrijft in een bijzondere zoutwatergrot in Mexico.

Gemaakt in een loods, op locatie een puzzel

We bereiden de ontwerpen voor om uitgevoerd te worden. Zo komen we niet voor verrassingen te staan tijdens de uitvoering. Dit soort projecten maken we in een loods en vervoeren we dan in delen naar de locatie, waar het als een puzzel opnieuw opgebouwd en afgewerkt wordt. We hebben deze cenote zelfs op zijn kop gebouwd, omdat wij alles realiseerden boven de waterlijn, inclusief het plafond. Ook het materiaal moet aan een aantal eisen voldoen, omdat het zoutwaterbad toegankelijk is voor publiek.

Een team van allrounders, die verschillende soorten materialen kunnen verwerken, maar ook top zijn in het aanbrengen van decorbeplanting, hebben de cenote van beplanting voorzien. Ze hebben daarbij ook rekening gehouden met de echte beplanting.