Skip to content Skip to footer
Meditiatiegrot Tuinhof

De opdrachtgever, Wim Hof, beter bekent als the Iceman, wilde de ruimte onder de afspringrots omgetoverd hebben tot een ware energetische plek om in stilte te kunnen mediteren. En wij mochten daaraan een bijdrage leveren.

Meditatiegrot

Bruud realiseerde al eerder bijzondere uiteenlopende projecten voor diverse opdrachtgevers. De opdrachtgever was op de hoogte van het vakmanschap van het team. In het eerste gesprek werd duidelijk dat het een bijzondere ruimte moest worden. Er was alle vertrouwen dat we met een bijzonder ontwerp zouden komen voor deze ruimte.

Van opdracht tot realisatie

Nadat we de wensen en ideeën van de opdrachtgever hadden geïnventariseerd, maakten we een offerte met daarin alle elementen die wij in gedachten hadden om toe te passen. Nadat deze akkoord was, zijn we op basis van de bouwkundige tekening aan de slag gegaan. De basis van deze projecten is een bouwkundige tekening. Daar wordt een BRUUD-sausje overheen gegoten en dat wordt dan weer uitgewerkt in ons animatieprogramma.

Aangezien de ruimte niet heel groot was, hebben we gespeeld met de indeling om toch een paar zithoekjes te creëren. Dit is gelukt! Daarnaast hebben we diverse stenen gebruikt met verlichting erachter om indirect licht te realiseren.

Amethisten transformeren deze ruimte tot een oase van positieve energie

Op diverse plekken zijn amethisten aangebracht om een positieve en rustige energie aan de ruimte toe te voegen. Bij de entree is in het ontwerp een nis met daarin een Mariabeeld opgenomen. Van het geheel zijn meerdere visuals gemaakt. Sommige wensen zijn niet opgenomen omdat deze niet haalbaar of functioneel bleken, zoals het ophangen van vleermuiskasten. Hiervoor moet de aanvliegroute en de luchtvochtigheid zo specifiek zijn, dat het geen effect heeft als het afwijkt van deze specificaties.

De opdrachtgever was laaiend enthousiast. Er waren geen aanpassingen in het ontwerp nodig en we konden verder met de uitvoering.

Uitvoering geheel op locatie!

We konden aan de slag. In eerste instantie hebben we alles voorbereid. Zo zijn er werktekeningen gemaakt, is installatietechnisch alles op elkaar afgestemd, zijn er heel veel mooie edelstenen verzameld en hebben we via via een mooi Mariabeeld weten in te kopen.

Dit project is in zijn geheel op locatie gemaakt. In de rotsen zijn luidsprekers verwerkt en is een bedieningspaneel weggewerkt in de rotsen. Tussendoor heeft de opdrachtgever zelf ook nog een bijdrage geleverd door een stukje beton te spuiten. Als met al is de uitwerking misschien nog wel beter dan het ontwerp… De opdrachtgevers is er in ieder geval heel blij mee.

De opdrachtgever was laaiend enthousiast. Er waren geen aanpassingen in het ontwerp nodig en we konden verder met de uitvoering.