Skip to content Skip to footer
Oude baksteen muren bij renovatie boerderij

De opdrachtgevers hadden een oude boerderij aangekocht die geheel verbouwd moest worden tot woonhuis. Ze hadden een architect ingehuurd die er een mooi ontwerp voor had gemaakt: een stoere en industriële look. De binnenmuren werden geïsoleerd door middel van houtskeletbouwwanden, dus de vraag werd: hoe maken we hier nu de juiste oude-baksteenlook van?

Oude baksteen muren

Via een waardevolle relatie zijn de opdrachtgevers bij BRUUD terechtgekomen. Deze relatie kende ons specialisme op het gebied van wandafwerking op maat.

Tijdens het eerste gesprek kwam Ruud Visser al snel tot de kern: de opdrachtgever wilde een ‘old brick wall’ en een tekst op de een van de wanden. Wij kregen de vrijheid om ons ‘BRUUD-ding’ te doen.

De ideeën en wensen van de klant staan voorop

Elke opdracht start met een persoonlijke intake en een bezoek aan de locatie. Wij willen heel graag horen wat de wensen en ideeën van de klant en we zien graag wat er aan materiaal aanwezig is, dat we kunnen verwerken in de opdracht. Bij dit project hebben wij nauw samengewerkt met de interieurarchitect om ons ontwerp naadloos te kunnen integreren in het totaalontwerp.

We hebben iedere wand uitgewerkt in een animatieprogramma, inclusief een ontwerp voor de tekst op de gevel in de oude gevel-reclamestijl. De opdrachtgever kreeg zo een goed beeld van het uiteindelijke resultaat en welke stappen er gedaan moesten worden om er te komen. De eerste opzet was direct raak: “WAUWWWWWW…. Een schot in de roos! Inclusief de donkergrijze verweerde plekken, ook echt te gek! Dit is precies zoals ik in gedachte heb. Nu al helemaal blij :D”

De look is leidend in de uitwerking

Voor de uitwerking van het geheel is ‘de look’ voor ons leidend. Daarom hebben wij ervoor gekozen om de oude stenen te verzagen tot steenstrips. Het was een heel werk om deze weer mooi op de wanden te krijgen, maar wij doen alles wat nodig is om het beste resultaat te krijgen. Met een door ons samengesteld team van decoratiespecialisten is het uiteindelijke resultaat precies geworden zoals wij het voor ogen hadden.

Onlangs hadden wij contact met de opdrachtgevers en zij lieten weten nog elke dag blij te zijn met het resultaat van de muurdecoratie!