Skip to content Skip to footer
Keulsepot

Kabouter Piggelmee en zijn vrouw Tureluur woonden in een Keulse pot, waar zij heel gezellig koffiedronken en wensen mochten doen bij een tovervisje. Onze opdrachtgever had ook een wens: een plek waar zij haar hobby pottenbakken kon uitvoeren.

Keulse pot

Kabouter Piggelmee en zijn Tureluur

Dat moest de Keulse pot van de bekende kabouter worden. Dit bijgebouw moest worden geplaatst op een nog aan te leggen terras bij een bestaande vijver. De aannemer kon dit technisch wel maken, maar esthetisch niet realiseren. Via Van den Boogaart Betonpompen B.V. is de opdrachtgever bij ons terechtgekomen.

Een duidelijke opdracht voor BRUUD

Na het eerste gesprek was het direct duidelijk: de ondervorm van het bijgebouw mocht door BRUUD worden afgewerkt tot een ware Keulse pot. Een Keulse pot is van oorsprong gemaakt van rivierklei met een laagje glazuur erover en is vaak grijs met blauwe decoratie. Als inspiratiebron hebben we bestaand beeldmateriaal van Keulse potten gebruikt.

Eenheid in stijl in het bijgebouw

Nadat het terras en de bouwkundige constructie van de pot klaar waren, konden wij aan de slag. De basis van het bijgebouw is een gemetselde ronde vorm, waarop wij de Keulse-pot-elementen aanbrachten. Daarvoor hebben we meerdere lagen beton op het metselwerk gesmeerd en vervolgens de bovenste laag goed glad gestuukt. Op deze laag is door onze decoratiespecialisten een typische Keulse-pot-tekening aangebracht en vervolgens is die weer afgewerkt met een hoogglans afwerklak om het glimmende effect te realiseren. Om in stijl te blijven met het bijgebouw, hebben wij ook de afwerking van de vlonder waarop het terras is gesitueerd, op ons genomen. Zo is er eenheid in stijl gecreëerd.

Het team van allrounders dat wij hebben ingezet voor het verwerken van de verschillende materialen zijn specialisten op het gebied van het materiaal, maar ook experts in het decoreren van deze objecten.

Een echte Keulse pot voor een pottenbakker

Het bijgebouw is een unieke creatie waarin we door de bijzondere plaatsing van het gebouw een mooie sfeer konden realiseren door de weerspiegeling in het water. Dat geeft het geheel een sprookjesachtige uitstraling: alsof kabouter Piggelmee zo naar buiten kan lopen om het tovervisje om een wens te vragen.