Skip to content Skip to footer
De realisatie van het oerbad

De opdrachtgevers wilden graag een hottub in de tuin realiseren, maar het moest wel een bijzondere tobbe worden.

Oerbad Werkendam

Door de wensen en ideeën konden zij niet terecht bij een reguliere jacuzzi-bouwer. Zij namen contact op met BRUUD waarbij zij hun wensen en ideeën uiteenzetten. Hun eerste vraag was: “Doen jullie ook kleinere projecten?”

Natuurlijk neemt BRUUD ook kleinere projecten aan. Iedereen die op zoek is naar een unieke uitstraling kan terecht bij BRUUD.

De wensen van de opdrachtgevers

Daardoor konden zij niet terecht bij een reguliere hottub leverancier. De opdrachtgevers wilden namelijk een hottub die paste in de omgeving en hun tuin. Door mond-tot-mondreclame kwamen zij bij BRUUD terecht. Zij hadden al gezien wat voor objecten wij hadden gemaakt en hadden al vaker gehoord dat wij met specifieke wensen wel raad wisten.

Puur natuur en zonder extra’s

Tijdens het eerste gesprek horen wij graag wat de wensen en ideeën zijn van onze opdrachtgevers. Ook bezoeken we graag de locatie om ons te laten inspireren. Het werd ons duidelijk dat voor de opdrachtgevers een houtgestookte hottub de beste oplossing zou zijn, zonder extra’s. Zo krijgen ze een plek waar ze vanuit hun warme bad van de omgeving kunnen genieten. Tijdens dit gesprek hebben we ook afgesproken dat wij de gehele uitvoering van de hottub voor onze rekening zouden nemen.

Dit betekende dat wij ook de aansluiting van de houtkachel zouden realiseren. Bij een hottub heb je verder geen rekening te houden met aansluitingen op bestaande technieken of pompen. We hebben het geheel op papier uitgewerkt en na overleg met de opdrachtgevers over de uitvoering van het werk zijn we aan de slag gegaan in ons atelier. Wij hebben tijdens het opbouwen van de basis onze opdrachtgevers uitgenodigd om langs te komen, zodat ze de voorgang konden zien en een idee konden krijgen over het formaat van hun hottub.

Ambachtelijk handwerk

Toen de basis gereed was, hebben we deze in delen vervoerd naar de locatie en in overleg met de opdrachtgevers op de juiste plek gezet. Eerst hebben we de doorvoeren naar de houtkachel en vervolgens de afvoer van het water aangebracht en daarna konden we aan de slag met de opbouw en het spuitbeton. In het beton hebben we carbonbewapening aangebracht om scheurvorming te voorkomen en het beton te versterken. Als het spuitbeton op de basis is aangebracht, wordt het met de hand, boetseergereedschap en mesjes in vorm gebracht, geshaped en gedecoreerd. Dit ambachtelijke handwerk is zeer intensief werk! Daarna is het oerbad aan de buitenzijde gekleurd en gedecoreerd. 

De opdrachtgevers hebben aangegeven dat zij nog steeds heel blij zijn met hun oerbad. Overdag kunnen de kinderen er uren in spelen en ’s avonds genieten de ouders van de rust en de natuur. Het is zelfs een heel ritueel geworden: het aansteken van de houtkachel tot het in de late uurtjes genieten van hun heerlijke warme bad in hun prachtige hottub.