Skip to content Skip to footer
De realisatie van het oerbad

Onze opdrachtgevers in Sassenheim wilden graag een jacuzzi in hun tuin, die aansloot bij de specifieke ideeën die zij hadden voor de uitstraling en de beleving, naast nog wat technische wensen.

Oerbad Sassenheim

Door de wensen en ideeën konden zij niet terecht bij een reguliere jacuzzi-bouwer. Zij namen contact op met BRUUD waarbij zij hun wensen en ideeën uiteenzetten. Hun eerste vraag was: “Doen jullie ook kleinere projecten?”

Natuurlijk neemt BRUUD ook kleinere projecten aan. Iedereen die op zoek is naar een unieke uitstraling kan terecht bij BRUUD.

De wensen van de opdrachtgevers

Onze opdrachtgevers wilden een jacuzzi die paste in de omgeving. Aan een kant moest er een waterval komen en aan de andere zijde een overloop die een verbinding zou maken met de natuurlijke, achterliggende waterpartij.

Na het eerste gesprek met de opdrachtgevers, waarin wij hun ideeën en wensen nog verder uitdiepen en waarbij wij de locatie bekijken en de mogelijkheden inventariseren, proberen we ook al wat technische aspecten te bespreken.

Aan de hand van de wensen maken wij een moodboard en een eerste impressieschets. We kregen een mooie reactie van onze klanten:

“Jouw oerbad ontwerp met doorkijkwaterval ziet er al super uit en we kunnen niet wachten om het verder te bespreken. We geven je graag veel vrijheid om de opdracht uit te voeren. Als we niet in de jacuzzi zitten, zal dit er meer uit zien als een vijver dan als een bad.”

De realisatie van het oerbad

Met onze technische samenwerkingspartner zijn we verder in gesprek gegaan omtrent de uitvoering van de verlichting, jetstreams, bediening en verwarming van het water. Met behulp van hun informatie hebben we het ontwerp verder kunnen uitwerken.

Daarna maken we het ontwerp klaar voor de uitvoering. We houden daarbij goed rekening met de omstandigheden van de bestaande situatie bij onze opdrachtgevers.

In ons atelier hebben we de basis voor het bad gemaakt. We hebben tijdens het maken van de basis de opdrachtgevers uitgenodigd om langs te komen. Zo konden zij zich al een idee vormen van hoe het er uiteindelijk uit zou gaan zien. Na wat tekst en uitleg zagen zij het ook echt voor zich. 

Onze opdrachtgevers zijn enorm blij met de uitstraling en het resultaat van het Oerbad.

De basis is in delen naar de locatie vervoerd en weer in elkaar gezet. Nadat de installateur alle technische zaken had uitgevoerd, zijn wij verdergegaan met de afwerking. We hebben machinaal spuitbeton aangebracht. Om het beton te versterken en scheurvorming te voorkomen, wordt carbonbewapening toegevoegd aan het beton. Op de laatste betonlaag hebben we kleur met pigment aangebracht voor een goede basiskleur.

Het spuitbeton is uiteindelijk met de hand in vorm gebracht, geshaped en gedecoreerd. Voor het met de hand shapen, gebruiken we onze handen, diverse mesjes en boetseergereedschap. Dit is ambachtelijk en intensief werk!

Nadat het decoreren klaar is, zijn we gaan testen of het bad waterdicht is en of de waterval en de overloop goed lopen en functioneren. Waar nodig hebben we dit geperfectioneerd