Skip to content Skip to footer
Stepwell Zoutwaterbad

Thermen Beerendonck, dat onderdeel is van Quality Wellnessresort, wilde een zoutwaterbad in de stijl van duizend-en-één nacht. De resorts staan al bekend om hun bijzondere faciliteiten en dit zoutwaterbad paste daar precies bij.

OpdrachtgeverThermen Berendonck

Stepwell Zoutwaterbad

De opdrachtgever was voor inspiratie naar India geweest en had daar kennis gemaakt met de zogenaamde ‘stepwell’. Een stepwell is een waterput waar regenwater in wordt opgevangen. Via trappen langs de muren kan men bij het water komen als de stand van het hemelwater lager is. Er zijn verschillende stepwells, en de ene is nog mooier dan de andere. Voor dit project werd de Indiase Adalaj stepwell in Gujarat als inspiratie gebruikt.

Doordat wij van BRUUD inmiddels meer projecten voor Beerendonck heeft gemaakt, was onze opdrachtgever op de hoogte van onze kennis en ons vakmanschap.

Moodboard en inspiratiesessies

We gaan eerst uitgebreid in gesprek met de opdrachtgever. We noteren zijn wensen en ideeën en werken dit uit in een moodboard. Dit moodboard presenteren we aan onze klant waarbij we toetsen of we de opdrachtgever goed hebben begrepen.

We gebruiken bouwkundige tekeningen als basis voor het ontwerp en dan wordt het BRUUD-ontwerp daar als het ware overheen gegoten, zodat de opdrachtgever een uniek ontwerp krijgt gepresenteerd in een animatieprogramma. We blijven altijd in overleg met de opdrachtgever, zodat er tussentijds nog aanpassingen gemaakt kunnen worden.

Steensoorten, mandala’s en stempels in het zoutwaterbad

De ontwerpen worden daarna gereed gemaakt voor de werkvoorbereiding, zodat we tijdens de uitvoering niet voor grote verrassingen komen te staan. De aannemer had al verschillende elementen opgenomen in de bouw. Daardoor bleef er beperkte ruimte over voor trappen langs de wanden van het zoutwaterbad. Met veel reken- en tekenwerk hebben wij het voor elkaar gekregen om het gewenste effect in de trappen te kunnen weergeven.

Daarna moesten de mandala’s op de verschillende steensoorten worden weergegeven. Daarvoor hebben we stempels gemaakt: het blijft toch elke keer weer bijzonder om te zien hoe het stempelen op locatie uitpakt!

We gebruiken bij BRUUD altijd authentieke en natuurlijke materialen om onze kunstobjecten te creëren. Die materialen moeten wel voldoen aan diverse eisen, omdat het zoutwaterbad toegankelijk is voor publiek.

Het team van allrounders dat wij hebben ingezet voor het verwerken van de verschillende materialen zijn specialisten op het gebied van het materiaal, maar ook experts in het decoreren van deze objecten.

Floaten in een sprookje van Sheherazade

De beleving en uitstraling van het zoutwaterbad zijn uniek. De badgasten van Thermen Beerendonck zijn stuk voor stuk lovend over de stepwell. Zij wanen zich in de sprookjesachtige wereld van duizend-en-één nacht en dromen weg in de prachtige omgeving van Sheherazade.