Skip to content Skip to footer
Boom in Deventer

Een nieuwe dameskledingwinkel in hartje Deventer was op zoek naar een unieke eyecatcher in de winkel.

Boom in winkel

De eigenaar had hiervoor al een schets gemaakt, maar er was niemand die dit natuurgetrouw kon uitvoeren. BRUUD is een specialist in het maken van unieke eyecatchers.

De opdrachtgever wilde een boom in het pand van de kelder tot het dak met een schommel eraan. In het eerste gesprek was al snel duidelijk wat hij wilde en BRUUD kreeg ook de ruimte om elementen toe te voegen aan de uitwerking van het ontwerp.

De levendigheid van de boom zit in de details

Omdat al vrij snel duidelijk was wat onze opdrachtgever graag wilde, konden we in het eerste gesprek al gauw de diepte in met betrekking tot eventuele aanvullende wensen en ideeën op basis van de schets die de klant al had gemaakt. Na het bezoek aan de locatie konden wij zijn schets verder uitwerken en finetunen.

Zo hebben wij verdere details aangebracht aan de schors, de verhoudingen in proportie gebracht en meer groen opgenomen om de boom levendiger te maken. De schetsen voldeden aan de wensen van de opdrachtgever en ook de toevoegingen waren welkome aanvullingen op zijn schets.

Passen en meten in het oude centrum van Deventer

Het pand van de opdrachtgever was een oud pand: met passen en meten en veel overleg met de opdrachtgever hebben we een werkvoorbereiding gemaakt, zodat we tijdens de uitvoering niet of nauwelijks voor verrassingen komen te staan.

We plaatsten een stalen bint in de winkel, die loopt van de kelder tot aan het dak. Aan die bint konden vertakkingen worden aangebracht naar links en naar rechts. Dit is de basis voor de boom. Vanuit deze basis zijn we de boom verder gaan opbouwen met een betonnen afwerking die met de hand in vorm is geshaped en gedecoreerd. Dit met de hand shapen is intensief werk waarbij we werken met de blote hand, mesjes en boetseergereedschap. 

Van de schors van de boom maakten we een mal die we over de boom zetten als het beton nog ‘vers’ is. Dan gaan we met mesjes aan de slag om de structuur te verbeteren. Uiteindelijk kleuren we het geheel en brengen we de details, zoals de schommel, aan.

En dan is er nog de personal touch die BRUUD graag aan ieder project aanbrengt: in de boom hebben we een hartje gekerfd met de letters T en M, die staan voor de opdrachtgever en zijn partner.

Veel bekijks met coffee to go

Tijdens de werkzaamheden kwamen al veel mensen kijken naar het project. Naast de winkel zit een koffietentje waar mensen coffee to go konden halen. Via de etalage konden de koffiedrinkers ons aan het werk zien. Op Instagram is deze eyecatcher bestempeld als nieuwe hotspot van Deventer. De opdrachtgever heeft aangegeven dat hij in de toekomst graag nog eens met ons wil samenwerken aan nieuwe eyecatchers.