Skip to content Skip to footer

De uitvoering van het project is altijd uniek en wordt aangepast aan de wensen van de klant.

Wij ontwerpen unieke, op maat gemaakte wandafwerkingen die met de hand worden uitgevoerd. Een wandafwerking kan redelijk glad zijn, bijvoorbeeld bij een structuur zoals die van een boomschors of de stenen van een oude tempel, maar dit kan ook veel grover worden uitgevoerd, zodat er een driedimensionaal effect ontstaat.

Afhankelijk van de toepassing van de wandafwerking, gebruiken wij de meest zuivere en natuurlijke materialen en werken we indien mogelijk met gerecyclede materialen als ondergrond. 

Wandafwerking op de BRUUD manier

Bij wandafwerking denken de meeste mensen misschien aan behang of verf. Bij BRUUD doen we dat anders

Waarom zou je wandafwerking willen?

Een wandafwerking is een decoratieve afwerking van de muren in je woning of bedrijfspand. De BRUUD-manier zorgt ervoor dat het altijd een exclusieve wandafwerking is. Je kunt daarmee een bepaalde sfeer benadrukken, bijvoorbeeld door een ‘old-brickwall’ look of de uitstraling van een wand van een mergelgrot naar je eigen wand in huis te halen. Zo’n wand kan ook een extra beleving geven bij een sauna of thermaal bad.

Waarom verrijkt een wandafwerking je (leef)omgeving?

In dierentuinen wordt een wandafwerking gebruikt om de leefomgeving van dieren na te bootsen, zodat ze zich prettiger voelen en de bezoekers beter begrijpen in welke omgeving het dier voorkomt. In de leefomgeving van mensen geeft het een extra dimensie aan de ruimte waar jij je het meest prettig wil voelen. Een wandafwerking geeft ook een uniek special effect aan je interieur. Zo kunnen we bijvoorbeeld een rotspartij op de wand maken die lijkt alsof hij de kamer in komt. De wandafwerking wordt zo een op zichzelf staand object dat een echte beleving wordt.

De afmetingen van een wandafwerking kunnen verschillen: het kan een klein catchy detail aan de wand van je badkamer of je kantoorruimte zijn, maar het kan ook heel groot zijn om een ‘mancave’ een echte ‘cave’ te laten zijn of een kantoorpand de juiste uitstraling te geven.

Voor wie is de wandafwerking?

Wij hebben al voor verschillende opdrachtgevers op verschillende soorten plekken wandafwerkingen gerealiseerd. Zo pakten wij bijvoorbeeld de renovatie van een oude boerderij op, bij Thermae 2000 en in de Dierentuin van Emmen plaatsten wij ook mooie wandafwerkingen.

Laatste wandafwerking projecten

De eigenaar van een outdoor winkel, met als specialisme wandelschoenen wilde een nieuwe beleving aan een nieuwe winkellocatie toevoegen.

Zoutwaterbad laten maken

Thermen Beerendonck, dat onderdeel is van Quality Wellnessresort, wilde een zoutwaterbad in de stijl van duizend-en-één nacht. De resorts staan al bekend om hun bijzondere faciliteiten en dit zoutwaterbad paste daar precies bij.

Zoutwaterbad laten maken

Samen met zijn familie was de opdrachtgever in een cenote grot geweest in Mexico. Een cenote is een krater, ontstaan door een meteorietinslag, waar water in gekomen is. Deze cenotes werden door de Maya’s gezien als doorgangen naar de onderwereld. Tegenwoordig zijn het natuurlijke zwembaden waarin iedereen wel een duik wil nemen.

Wat kost een wandafwerking?

Afhankelijk van het aantal vierkante meters en het soort wandafwerking stellen wij een offerte op. Wij gaan altijd uitgebreid in gesprek met onze klanten om hun wensen te achterhalen. Daarna voorzien wij de wensen van onze klant van ons BRUUD-expertise en presenteren wij het ontwerp. Wil je weten wat we voor jouw wandafwerking kunnen betekenen?